Voor het melden van een overlijden 0346 580 132

Uitvaartzorg

Het afscheid organiseren

Wanneer een dierbare overlijdt moet u op slag zaken gaan regelen. In een tijd van verdriet staat u voor belangrijke beslissingen. De week van de uitvaart en de dag van het afscheid worden uw laatste herinnering aan de overledene. Hoe beter het afscheid past hoe mooier die herinnering.
 

Iedere uitvaart is uniek. U kiest zelf wat er gebeurt, welke dingen u zelf wilt gaan doen en welke wij voor u verzorgen. We helpen u bij al uw wensen en keuzes, houden het overzicht en voeren uit wat u voor ogen heeft.
 

Voor een beeld van wat u in de dagen voor de uitvaart kunt verwachten hebben we een kort overzicht gemaakt van de verschillende stappen die we samen met u gaan nemen.

De dagen tussen het overlijden en het afscheid

Een eerste contact

Nadat u ons heeft laten weten dat uw dierbare is overleden, komen we zo snel mogelijk voor een eerste gesprek bij u thuis. We maken kennis en luisteren naar wat er gebeurd is. We nemen rustig de tijd, liefst samen met de familie, voor de verzorging en de opbaring van uw dierbare.


De dag na overlijden

We komen bij u langs en spreken de eerste beslissingen door. We kijken naar welke kist u wilt en gaan aan de slag met de overlijdensberichten. U kiest voor een kaart of brief, voor eventueel een advertentie of voor digitale berichten. Omdat we de tekst moeten opstellen, maken we meteen de keuze voor een crematie of begrafenis. Kijken wanneer en waar de afscheidsdienst moet plaatsvinden en met hoeveel mensen we dan rekening moeten houden. Wilt u een aparte condoleancebijeenkomst of een wake dan maken we daar ook afspraken over. Wij gaan daarna het drukwerk tot in de puntjes verzorgen.

Als we in grote lijnen weten wat te gebeuren staat, gaan we werken aan het draaiboek en de invulling van de verschillende momenten. U geeft aan wat u of de anderen graag zelf willen gaan doen of waar u nog even over wilt nadenken. Wij stellen voor u een offerte op zodat u weet wat u financieel kunt verwachten.


De dagen tot het afscheid

In de dagen tot de uitvaart overleggen we over uw wensen, geven advies en beantwoorden al uw vragen. Als uw dierbare thuis is opgebaard houden we in de gaten dat voor de overledene en voor u alles goed gaat. Als uw dierbare te gast is in het kerkje, verzorgen en controleren we uw dierbare daar en ontvangen wij u graag voor een bezoek. Een moment met de overledene alleen of samen met familie of vrienden. Voel u vooral vrij om een afspraak te maken. Als u kiest voor een condoleancebijeenkomst of een wake zorgen wij dat die georganiseerd wordt.

 


Dag van de uitvaart

Samen met u hebben we in de dagen voorafgaand aan de uitvaart, alles zorgvuldig voorbereid en georganiseerd. De dag van de uitvaart staat voor u helemaal in het teken van uw dierbare. U neemt afscheid maar viert ook het leven dat geweest is. U en uw gasten kunnen erop vertrouwen dat wij zorgen dat alles sfeervol en naar wens verloopt. Wij houden gepast afstand maar u kunt steeds op ons rekenen.

 

Na de dag van afscheid
 

Na drie tot vier weken nemen we opnieuw contact met u op. We horen graag hoe het met u gaat en hoe u terugkijkt op de uitvaart en de dagen daaromheen. Als er nog vragen zijn of als er zaken zijn die wij voor u kunnen doen maken we een afspraak om dat te regelen.

MEER OVER ONZE MEDEWERKERS

Waarom kiezen voor Snijders?

In de korte periode voor het afscheid moeten er veel moeilijke keuzes gemaakt worden. Graag helpen wij u om de juiste keuzes te maken.
Ons team werkt met inzet van hun professionele en persoonlijke vaardigheden.

Wij weten te luisteren, te respecteren en te ondersteunen.
In de visie van Snijders is het vooral belangrijk om rust te brengen in emotioneel moeilijke situaties en mensen stap voor stap te helpen met voorbereiding en uitvoering van de eigen uitvaart of die van hun naasten.
We kijken naar wat u wilt, wat u het liefst zelf doet, hoe dat het beste kan en hoe we samen komen tot het afscheid dat het beste bij u past.


Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor al uw vragen, voor als u kennis wilt maken,
wensen heeft of een overlijden wilt melden.

 

 

Wat kunt u van onze uitvaartleiders verwachten:

- Ons persoonlijk advies, de begeleiding en organisatie van de uitvaart

- U heeft uw eigen uitvaartleider en vast aanspreekpunt

- Binnen 24 uur een begroting zodat u de kosten kunt blijven overzien

- Wanneer tussentijds wensen of aantallen veranderen geeft uw
   uitvaartleider steeds vooraf aan wat dat financieel gaat betekenen.

- We doen aangifte van overlijden.

- Wij verzorgen de afwikkeling van uw eventuele uitvaartverzekering

- De verzorging van het rouwdrukwerk en de advertenties

- Verzorgen van het persoonlijk online condoleanceregister

- De laatste verzorging en opbaring van uw overledene

- De dagelijkse controle van de overledene

- De voorbereiding en organisatie van een condoleancebijeenkomst

- De voorbereiding, de afspraken en samenstelling van de afscheidsdienst

- Hulp en begeleiding op maat bij al uw vragen, voor, tijdens en na het afscheid
Meer informatie