Voor het melden van een overlijden 0346 580 132

SNIJDERS UITVAARTZORG

Onze blog

Vogel Frans; Een uitvaart is geen ‘volwassen’ wereld!

‘Hoe vertel ik het de kinderen?’ ‘Moeten we de kinderen meenemen naar de uitvaart?’ ‘Wie kan er voor onze kinderen zorgen?’ …

 

Een aantal vragen die ouders/familie bij zichzelf stellen op het moment van overlijden. Soms al ervoor, maar zeker op het moment, dat er veel op je afkomt voor een laatste afscheid.

 

Wij zijn van mening, dat er volop aan de kinderen moet worden gedacht en ook, dat kinderen niet op voorhand weggehouden moeten worden van alles dat met het overlijden heeft te maken.

 

Daarom schrijven wij, dat een uitvaart geen volwassen wereld is. Oftewel, kinderen hebben ook een beleving. Ze hebben vragen, ze denken na, ze hebben verdriet maar willen ook vaak juist graag betrokken worden.

 

Wij zijn er voor je, maar ook voor de kinderen. Want wij vinden het belangrijk dat jullie het overlijden en de uitvaart, samen en met elkaar zo goed mogelijk kunnen beleven.

 

Speciaal daarvoor hebben wij ook Vogel Frans. Frans is er voor de jongere kinderen en Frans spreekt de taal van de kinderen. Maar Vogel Frans is er ook, om de volwassenen af en toe wakker te schudden. Hey, wij zijn klein en jong, maar we zijn er wel! Wij zijn helemaal niet lastig en willen niet tot last zijn, maar we zien dat papa, mama, opa of oma verdriet hebben.

 

Kinderen hebben vragen, gedachten, fantasieën, angsten en ook verdriet. Wij willen dan ook volop de mogelijkheid bieden om daarover met elkaar te praten en invulling te geven aan de belevingen van de kinderen. Vogel Frans helpt ons daarbij.

Onze blog

Wij hebben een prachtig beroep in een bijzondere branche waarbij wij ernaar streven, om het allesomvattende rondom een uitvaart voor iedereen zo goed mogelijk zichtbaar te maken. Een lage drempel en tastbaar, toegankelijk voor iedereen die dat wil.

Middels onze blogs vertellen we over de vele facetten van ons werk. We nemen je mee in ‘onze’ wereld, stellen vragen, zetten je aan het denken, je leert ons nóg beter kennen en ongetwijfeld geven we jou ook inspiraties.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen, want wij zijn uiteraard heel nieuwsgierig naar de lezers van onze blogs!

Thomas Vertelt: 'Een uitvaart zoals jij of jullie dat willen'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Het gebruik van vlaggen in de uitvaart'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Zullen we een nieuwe taal gaan spreken?'

LEES VERDER arrow_right_alt