Voor het melden van een overlijden 0346 580 132

SNIJDERS UITVAARTZORG

Onze blog

Thomas Vertelt: 'Zullen we het zwarte van de rouw vervangen door het rood van de liefde?'

Het overlijden wordt al lang niet meer gezien als iets engs of ver van je af. Het is juist heel tastbaar, dichtbij en al hebben we het mysterie van de dood niet ontrafelt (wat gebeurt er al dan niet met je na de dood?), we durven er meer over te praten. Sommigen spreken er zelfs over om het leven te vieren, waardoor je de doden eert.

 

De kleur zwart wordt nog altijd geassocieerd met een uitvaart, maar waarom eigenlijk?

Van oudsher wordt de kleur zwart gebruikt vanuit de gedachtegang, dat de dood eigenlijk magie is. Magiërs, heksen en tovenaars, zwarte magie dat betekent; doodswichelarij. Waar voor iedereen het leven eindigt, is het zwart.

 

Aan degene die is overleden hebben we toch vooral goede en liefdevolle herinneringen. En de kleur van de liefde is toch rood? Stel je eens voor, dat we het zwarte van de rouw vervangen door het rood van de liefde? De magie zal er niet anders door worden, want nog steeds gaan we niet alle antwoorden vinden en de kleur rood gaat ze ons niet geven.

 

Af en toe zijn er al uitvaarten met geheel andere uitgangspunten. Een mand of wade in plaats van een kist, live muziek, een biertje of wijntje in plaats van koffie, ander vervoer dan een rouwauto. De rouw, die mag er zijn, die móet er zelfs zijn. Verdriet mag je tonen, het brengt mensen ook samen. Aan de basis daarvan staat echter de liefde.

 

Wat zou er gebeuren als we de liefde en mooie herinneringen samen laten gaan met het verlies van de dierbare? Hoe zou de beleving van een uitvaart zijn, wanneer we de wereld rood kleuren in plaats van zwart?

Onze blog

Wij hebben een prachtig beroep in een bijzondere branche waarbij wij ernaar streven, om het allesomvattende rondom een uitvaart voor iedereen zo goed mogelijk zichtbaar te maken. Een lage drempel en tastbaar, toegankelijk voor iedereen die dat wil.

Middels onze blogs vertellen we over de vele facetten van ons werk. We nemen je mee in ‘onze’ wereld, stellen vragen, zetten je aan het denken, je leert ons nóg beter kennen en ongetwijfeld geven we jou ook inspiraties.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen, want wij zijn uiteraard heel nieuwsgierig naar de lezers van onze blogs!

Thomas Vertelt: 'Magere Hein'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Rijke stinkerd'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Samenkomen na afloop van de uitvaart'

LEES VERDER arrow_right_alt