Voor het melden van een overlijden 0346 580 132

SNIJDERS UITVAARTZORG

Onze blog

Thomas Vertelt: 'Statistisch gezien gaan we allemaal dood'

Ja het is waar, statistisch gezien gaan we allemaal dood. Een hele leuke ijsbreker op de verjaardag van ome Toon is het niet, maar toch is het een feit dat we allemaal een keer sterven, de een wat eerder dan de ander. Gemiddeld overlijden er 2900 mensen per week, dat zijn er bijna 415 per dag en hiervan is meer dan de helft 80 jaar of ouder. De laatste jaren neemt het aantal sterfgevallen per jaar iets meer toe. Mensen worden ouder en de bevolkingsgroei neemt ook nog steeds toe.

 

Het leven is mooi en bijzonder, maar zeker niet zonder gevaren! De meeste van ons weten deze gevaren te ontwijken en overlijden uiteindelijk als gevolg van de ouderdom. Maar dit lukt helaas niet iedereen. Wist je bijvoorbeeld dat er jaarlijks vijf keer!! zoveel mensen overlijden tijdens het maken van een selfie dan door aanvallen van haaien?
 

Katten of konijnen zijn vaak lieve en aardig beesten die meestal geen vlieg kwaad doen. Echter zijn niet alle dieren in het dierenrijk even aardig voor mensen en ook daardoor vallen er jaarlijks vele slachtoffers. Je verwacht natuurlijk dat gevaarlijke dieren zoals de leeuw of tijger de meeste doden op hun geweten hebben, maar schijn bedriegt! De mug is met jaarlijks één miljoen doden het gevaarlijkste en meest dodelijke dier ter wereld! Helaas is nummer twee op de lijst de mens met 465 duizend doden per jaar. Dit maakt ons tot bijna de ergste vijand van onszelf …

 

Aan het einde van de rit zullen wij uiteindelijk allemaal verdwijnen in de statistieken. Op het wanneer en hoe hebben we vaak geen invloed. Des temeer reden om zo veel mogelijk te genieten van het leven en leuke dingen te doen. Wacht er niet te lang mee, het leven kan immers zo voorbij zijn.

Onze blog

Wij hebben een prachtig beroep in een bijzondere branche waarbij wij ernaar streven, om het allesomvattende rondom een uitvaart voor iedereen zo goed mogelijk zichtbaar te maken. Een lage drempel en tastbaar, toegankelijk voor iedereen die dat wil.

Middels onze blogs vertellen we over de vele facetten van ons werk. We nemen je mee in ‘onze’ wereld, stellen vragen, zetten je aan het denken, je leert ons nóg beter kennen en ongetwijfeld geven we jou ook inspiraties.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen, want wij zijn uiteraard heel nieuwsgierig naar de lezers van onze blogs!

Thomas Vertelt: 'Magere Hein'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Rijke stinkerd'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Samenkomen na afloop van de uitvaart'

LEES VERDER arrow_right_alt