Voor het melden van een overlijden 0346 580 132

SNIJDERS UITVAARTZORG

Onze blog

Thomas Vertelt: 'Samenkomen na afloop van de uitvaart'

Een uitvaart is een gebeurtenis die veel emoties kent en hoewel een uitvaart ook vele mooie eigenschappen heeft, kost het vaak veel energie. Daarnaast zijn niet alle emoties voorbij na het afscheid van de overledene. Veel families hebben behoefte om na afloop van de uitvaart nog even informeel bij elkaar te komen, vaak ook bij de families die wij mogen begeleiden.

 

Het samenkomen na de uitvaart wordt vaak gebruikt als luchtige bijeenkomst voor de aanwezigen.
De samenkomst is heel geschikt voor degenen die voordien geen tijd hadden om de familie persoonlijk te condoleren. Alhoewel het einde van de uitvaart onderdeel is van het afsluiten van het verlies van de overledene, wordt de samenkomst vaak ook gebruikt om
herinneringen van de overledene met elkaar te delen.
 

Koffie en thee na de uitvaart is weliswaar gebruikelijk maar hoeft niet te betekenen dat dit altijd zo moet gaan. Sterker nog, het is helemaal aan jullie als nabestaanden of als wens van de overledene om dit zelf in te vullen. Willen jullie samen proosten met een biertje of wijntje en willen jullie er graag patat met een frikandel bij? Dan gaan wij daarvoor zorgen! Ook aan de locatie  is veel vrije
invulling te geven. Bijvoorbeeld samenkomen op een plek die veel voor de overledene betekende, zoals de sportclub of het stamcafé.

De familie kan dit zelf organiseren, maar uiteraard kunnen wij hier ook de helpende hand bieden.

Afscheid nemen van de overledene zal nooit op een goed moment komen en heeft veel tijd nodig. Het organiseren van een mooie bijeenkomst op een betekenisvolle locatie kan een goede start zijn van het rouwproces. De uitvaart als het begin om samen af te sluiten met een lach en een traan.

Onze blog

Wij hebben een prachtig beroep in een bijzondere branche waarbij wij ernaar streven, om het allesomvattende rondom een uitvaart voor iedereen zo goed mogelijk zichtbaar te maken. Een lage drempel en tastbaar, toegankelijk voor iedereen die dat wil.

Middels onze blogs vertellen we over de vele facetten van ons werk. We nemen je mee in ‘onze’ wereld, stellen vragen, zetten je aan het denken, je leert ons nóg beter kennen en ongetwijfeld geven we jou ook inspiraties.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen, want wij zijn uiteraard heel nieuwsgierig naar de lezers van onze blogs!

Thomas Vertelt: 'Magere Hein'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Rijke stinkerd'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Zullen we het zwarte van de rouw vervangen door het rood van de liefde?'

LEES VERDER arrow_right_alt