Voor het melden van een overlijden 0346 580 132

SNIJDERS UITVAARTZORG

Onze blog

Thomas Vertelt: 'Een uitvaart zoals jij of jullie dat willen'

Het is in de uitvaartwereld gebruikelijk, dat alle keuzes die gemaakt worden na het overlijden van een dierbare, een functie moeten hebben. Daarbij worden ze alleen gekozen wanneer het ergens voor dient. Zelf vind ik het jammer dat er in onze branche vaak alleen vanuit praktisch oogpunt gekeken wordt naar bepaalde keuzes. Het blijft immers mensenwerk.

 

Elke keus die gemaakt wordt tijdens dit emotionele proces van afscheid nemen, heeft invloed op jezelf en jouw eigen omgeving. Gelukkig zie ik steeds vaker dat er ruimte is en ruimte geboden wordt aan mensen, om eigen invulling te geven aan het afscheid van hun dierbare. Dat mensen zichzelf kunnen en durven te zijn tijdens de dienst en plechtigheid.

 

Het geeft me een goed gevoel dat families steeds meer af durven te stappen van de traditionele gebruiken en ‘verplichtingen’ in de uitvaartwereld. Ik probeer altijd aandachtig te luisteren en mee te denken met de families. Niets moet en alles kan bij ons en dit is iets wat ik erg belangrijk vindt. Vaak krijgen we daarom ook opmerkingen als ‘kan dat?’ of ‘mag dat?’ Mijn antwoord daarop is vrijwel altijd ‘ja!’

 

Een voorbeeld is samen de laatste zorg uitvoeren voor jouw dierbare, iets dat echt niet altijd mogelijk is binnen de uitvaartbranche. Dat is jammer want als deze wens er is, is er niets mooiers om dit samen te doen. Het samen uitvoeren wordt namelijk vaak door families als bijzonder mooi en waardevol ervaren.

 

Niks staat bij ons vast en we staan altijd open voor jouw persoonlijke ideeën voor de dienst, plechtigheid, locatie, uitvoering en nog veel meer. We denken met je mee om jullie wensen zo veel mogelijk in uitvoering te brengen. Daar kun je van op aan!

Onze blog

Wij hebben een prachtig beroep in een bijzondere branche waarbij wij ernaar streven, om het allesomvattende rondom een uitvaart voor iedereen zo goed mogelijk zichtbaar te maken. Een lage drempel en tastbaar, toegankelijk voor iedereen die dat wil.

Middels onze blogs vertellen we over de vele facetten van ons werk. We nemen je mee in ‘onze’ wereld, stellen vragen, zetten je aan het denken, je leert ons nóg beter kennen en ongetwijfeld geven we jou ook inspiraties.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen, want wij zijn uiteraard heel nieuwsgierig naar de lezers van onze blogs!

Thomas Vertelt: 'Magere Hein'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Rijke stinkerd'

LEES VERDER arrow_right_alt

Thomas Vertelt: 'Samenkomen na afloop van de uitvaart'

LEES VERDER arrow_right_alt